Taaramäe meeskonnakaaslane tegi Gent-Wevelgemil ajalugu

Biniam Girmay

Rein Taaramäe meeskonnakaaslane Biniam Girmay (Intermarche-Wanty-Gobert Mteriaux) tegi nädalavahetusel toimunud Gent-Wevelgemi võistlusel ajalugu, kui võitis esimese Aafrika ratturina World Touri võistluse.

21-aastane Eritrea rattur edestas nelja mehe vahel toimunud finišis prantslast Chritophe Laporte’i (Jumbo-Visma) ja belglast Dries van Gesteli. Neljandaks jäeti belglane Jasper Stuyven  (Trek-Segafredo). Nelik põgenes peagrupist 25 kilomeetrit enne finišit.

„See ajalooline võit on oluline nii mu enda, meeskonna kui Aafrika rattaspordi jaoks. Alates E3 võistlusest, mis oli mu esimene Belgia klassik, armusin ma munakiviteedesse. Ma ei kõhelnud hetkekski, kui tiim pakkus mulle võimalust Gent-Wevelgemil proovida tulemust teha. Ilma kogemuseta on väga keeruline Belgia klassikutel võistelda, seega on see võit minu jaoks suureks üllatuseks. Mul on hea meel, et igal võistlusel saan loota väga toetavale tiimile. 250 meetrit enne finišit sulgesin silmad ja sprintisin nii kõvasti kui suutsin. See ei jõua mulle veel eriti kohale, et ma olen esimene Aafrika rattur, kes on World Touri võistlusel võidutsenud!“ ütles Girmay.

Naiste Gent-Wevelgemil pälvis esikoha kolmandat Wolrd Touri etappi järjest valitsev maailmameister Elisa Balsamo (Trek-Segafredo), kes edestas seekord grupifinišis hollandlannat Marianne Vosi (Team Jumbo-Visma) ja kaasmaalannat Maria Giulia Confalonierit (Ceratizit-WNT Pro Cycling).

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X