MARTIN LAAS TEEB HOOAJA ESIMESE STARDI ALMERIA ÜHEPÄEVASÕIDUL

Vuelta Espana 2020

Martin Laas (BORA – hansgrohe ) tegi oma selle hooaja esimese stardi Hispaanias toimunud võidusõidul Clasica de Almeria, kus saavutas kolmanda koha. 183.3 km pikkuse ühepäevasõidu, mis soosis eelkõige sprintereid, võitis  itaallane Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka ASSOS) ajaga 4:18:44, teine oli prantslane Florian Sénéchal (Deceuninck – Quick Step).

„Sõit oli raske, oli teada, et tuleb pundifinish, aga lõpuringil oli väike küljetuule oht ja see tegi terve sõidu närvilisemaks. Alguses oli nagu ikka, kõik tahtsid kontrollida sõitu ja lasti jooksikute grupp eest minema. Esimene tõus võeti mõistliku tempoga, aga teises üles mäge osas tõmmati punt ribadeks, mina jäin suhteliselt pundi taha.  Peale seda tõusu oli vastutuul, sealt edasi oli ainult allamäge ja sile kuni lõpuni. Tõusu otsast oli veel ca 100 km lõpuni, lõpuks jooksis punt taas kokku. Algselt oli plaan minu meeskonnakaaslase Jordi Meeusè peale sõita, mina pidin olema viimane lahtivedaja mees. Viimased 45 km oli väga stressirohke ja närviline, oli palju kukkumisi, kahjuks kukkus ka Meeus 15 km enne lõppu, millega mängiti kohe olukord ümber minu peale. Kui aus olla, siis ega ma täna kõige paremini ei tundnud, olin ennast juba enne ka pisut ohverdanud ja ei säästnud jalga otseselt sprindi jaoks. Lõpuks oli mul siiski piisavalt jalga ja olin peale viimast kurvi õige mehe ehk Nizzolo taga. Kui ta sprinti alustas, siis jäin natukene karpi ja kui ma oma päris sprinti sain alustada, siis oli võidurong juba läinud. Õnneks suutsin ikkagi kolmanda koha välja võluda. Samas usun, et mul oli võidujalg täna täitsa olemas ja kui oleksin parema positsiooni pealt saanud alustada, siia ma oleksin olnud võimeline ka võitma. Ebaõnn oli ka see, et minu viimasel abimehel läks ca 1,5 km enne lõppu kumm katki ehk sõidu lõpuosa olin ma sunnitud olema üksi ilma abimeesteta. Järgmisel korral jooksevad loodetavasti kõik pisiasjad minu kasuks kokku,“ võttis Laas sõidu kokku.

Tulemused SIIN

Foto SIIN

Järgmisena stardib Laas 21. veebruaril kolmandat korda peetaval velotuuril UAE TOUR, kus on võistlusjoonel ka Rein Taaramäe (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux).

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X