FOTOD | Markus Pajur tuli Norras viiendale kohale

Nädalavahetusel võistlesid Eesti maastikuratturite koondise liikmed Markus Pajur ja Joosep Mesi Norras esimese kategooria võidusõidul Fiskumrittet, kus Pajur lõpetas kõrgel viiendal kohal (1:15.27), millega teenis 12 UCI-reitingupunkti.

Mesi sai protokolli kirja 17. koha (1:20.55). Kolmikvõit läks sedapuhku Norra, kui pjedestaaliastmed hõivasid Tormod Weydahl (1:13.59), Emil Ravnåsen Vangen (1:14.03) ja Fredrik Bådstangen (1:14.06).

“Rada oli raske,” rääkis Pajur peale võistlust. “Eriti raskeks tegi raja pori, kivid ja juurikad ning seda eriti just tõusudel. Olin trassi küll korduvalt enne starti sõitnud, ent sellest jäi ikkagi väheks. Starti läksin võidumõtetega ja esimese ringi lõppedes olingi esimestega koos. Teisel ringil aga tegin kohutaval palju vigu ja kaotasin palju aega. Edasised ringid polnud paremad ning kukkusin kuuendale kohale. Viimane ring oli juba parem, vigu ei teinud ja sain ühest sõitjast veel mööda. Sõiduga rahule ei jäänud, sest sõidutehnika vajab veel arendamist. Rahule jäin aga sellega, et sain juurde mõned UCI-reitingupunktid ja sellega, et mul oli tegelikult jõudu koos esimestega sõita.”

Mai alguses sõidab Eesti maastikuratturite koondis Austriasse, kus on ootamas ees juba uued välisvõistlused.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X