Peeter Pruus sai Itaalias 9. koha

Täna Itaalias sõidetud GF di Castello Monterigionil saavutas Peeter Pruus (ASD Torpado-Südtirol) üheksanda koha. Sõidu võitis Daniele Mensi (Soudal Lee Cougan Mtb Racing Team), ajaga 2:12.12. Pruus kaotas võitjale 6.57.

Vihmasajus, napi plusskraadi ja tugevate tuuleoludega peetud võistlusel hõivasid poodiumi madalamad astmed Cicli Taddei ratturid Aleksei Medvedev ja Francesco Casagrande. Väga mudasel ja tehniliste laskumistega rajal sõitsid ratturid 53 km. Kokku tõusti selle distantsi jooksul 1250 meetrit merepinnast, võitja keskmiseks kiiruseks kujunes 23,6 km/h.

“Kuigi riietusin sarnaselt nagu möödunud nädalal sõidetud võistlusel, siis hakkas ikkagi külm ja sain esimesel tõusul kohe kerge haamri,” rääkis Pruus peale võistlust. “Õnneks paranes enesetunne peale esimest tundi ning hakkasin positsioone järjest parandama.”

Maastikuratta võidusõitude eripäraks on see, et kohe stardist pannakse peale tugev tempo. “Pean veel sellega veidi harjuma,” tunnistas Pruus, kelle selle aasta esimeseks suureks eesmärgiks on hästi esineda maastikumaratoni Euroopa meistrivõistlustel. “Aega on veel kuu aega, mille jooksul tuleb võistlustempoga harjuda ja vormi parandada. Pead veel norgu ei lase ning see külm ja vihmane ilm minust jagu ei saa!”

Järgmisel nädalavahetusel osaleb Pruus Alessio MTB võidusõidul ning nädal hiljem on maratonisõitja stardijoonel Volcat MTB-l Hispaanias.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X