Pogacari haruldane katkestamine avas uksed unistajatele, mille Evenepoel purustas

Liege-Bastogne-Liege’i ühepäevasõidul võidutses teist aastat järjest valitsev maailmameister Remco Evenepoel (Soudal – Quick-Step). Põnev duell Tadej Pogacariga (UAE Team Emirates) jäi seekord nägemata, sest sloveen kukkus ja murdis randme.

Evenepoel ründas La Redoute tõusul ning kasvatas seejärel järgmistega vahet. Lõpuks edestas ta Tom Pidcocki (Ineos Grenadiers) ja Santiago Buitragot (Bahrain Victorious) ühe minuti ja kuue sekundiga.

“Väga raske võistlus oli. Teed olid vihmasaju tõttu üsna libedad ja La Redoute tõusu otsas käis minulgi ratas ringi. Aga me hoidsime oma plaanist kinni ja sel tõusul jätsin ma teised selja taha,” ütles Evenepoel. “Eriline on siin võita teist aastat järjest ja sedapuhku maailmameistrisärgis.”

Viimati võidutses valitsev maailmameister Liege – Bastogne – Liege’i ühepäevasõidu 1987. aastal, kui sellega sai hakkama Moreno Argentin.

Naiste võistlusel pani oma paremuse maksma Demi Vollering (SD Worx), kellest sai teine naine ajaloos, kes võitnud ühel aastal kõik kolm Ardenne’i klassikut. Hollandlanna edestas finišispurdiga itaallannat Elisa Longo Borghinit (Trek-Segafredo). Järgmisest grupist sprintis end kolmandaks Marlen Reusser (SD Worx; +0.22), kes sõitis väga pikalt jooksikute hulgas.

“See on imeline. Ma ei suuda seda uskuda. Ma olen nii tänulik oma tiimikaaslastele,” ütles Vollering võistluse järel. “Mul on hea meel, et Elisa tahtis minuga ees koos töötada ja lõpukilomeetritel käis meil tõeline kassi-hiire mäng. Ma tahtsin tõesti väga võita, sest mul oli võimalus pälvida esikoht kolmel Ardenne’i klassikul järjest. Sellist võimalust ei ole iga päev.”

Esimesena võitis kolm Ardenne’i klassikut järjest 2017. aastal Anna van der Breggen.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X