Roglic võitis Vuelta neljanda etapi ja kerkis liidriks, Taaramäe 39.

Hispaania velotuuri neljandal etapil (Vitoria-Gasteiz – Laguardia; 152,5 km) võidutses sloveen Primož Roglic (Jumbo-Visma), kes sai nüüd enda selga ka punase liidrisärgi. Rein Taaramäe (Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux) lõpetas 39. positsioonil.

Ülesmäge olnud finišis edestas Roglic taantlast Mads Pederseni (Trek-Segafredo), kes sai teise koha juba kolmandat etappi järjest ning hispaanlast Enric Masi (Movistar). Taaramäe kaotas võitjale seitsme sekundiga.

“Annab iseenesest enesekindlust küll, sest peloton [peagrupp – toim] oli suhteliselt väike ja mõned mehed, kes jahivad üldvõitu, olid täna kehvemad kui mina,” kommenteeris Taaramäe ERR-ile. “Enne viimast põksu tegin natuke tööd ka, aga lõpus istusin grupis ilusti ära. Pigem oli tõusudel lihtne ja siledal kuidagi raskem. Olen natuke kaalu kaotanud ja siis siledal on kohe tunda. Ei ole päris selline minek.”

Üldarvestuses liidriks kerkinud Roglic edestab 13 sekundiga meeskonnakaaslast Sepp Kussi ja 26 sekundiga Ethan Hayterit (Ineos Grenadiers). Taaramäe on kokkuvõttes 50. positsioonil, jäädes sloveenist maha ühe minuti ja 45 sekundiga.

Kolmapäeval on kavas 187,2 km pikk etapp Irunist Bilbaosse.

Loe veel:
23.08 ERR Sport Alvar Tiisler: Taaramäe protsent võita etapp on väike, aga olemas
23.08 ERR Sport Taaramäe: mõned üldvõitu jahtivad mehed olid kehvemad kui mina
23.08 ERR Sport Roglic võitis etapi ja tõusis Vuelta liidriks
23.08 ERR Sport Taaramäe ERR-ile: tahan Vueltal etapivõitu, juba täna tuleb proovida

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X