Annemiek van Vleuten võitis etapi ja sai selga roosa liidrisärgi

Giro d’Italia Donne jätkus peale puhkepäeva Itaalia mandril, kus 120,9-kilomeetrisel etapil pälvis jooksikute hulgast esikoha 39-aastane Hollandi superstaar Annemiek van Vleuten, alistades finišispurdis Hispaania valitseva meistri Mavi Garcia (UAE Team ADQ). 

Van Vleuten põgenes koos kolme kaaslasega teise kategooria tõusul, mis oli 50 kilomeetrit enne finišit. Lisaks Garciale olid seal Kristen Faulkner (Team BikeExchange-Jayco) ja Marta Cavalli (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope). Ainsana pidas mullu temposõidus olümpiavõitjaks kroonitud Van Vleuteni tempole vastu Garcia, kes ründas 700 meetrit enne lõpujoont, kuid sellest liigutusest võiduks ei piisanud. Cavalli finišeeris võitjast hiljem 43 sekundit. Järgmine väiksem grupp kaotas võitjale juba peaaegu viie minutiga.

Koos etapivõiduga kerkis Van Vleuten ka velotuuri üldliidriks. “Eelmisel aastal pidin raske südamega Giro vahele jätma, sest ma tahtsin teha olümpiamängudeks mäestikulaagris spetsiaalseid treeninguid. Hea meel on nüüd siin uuesti tagasi olla,” ütles Van Vleuten. “Lisaks olen ma väga õnnelik, et saan Girot esimest korda sõita koos oma Movistari naiskonnaga, see on meile uus väljakutse. Viimastel kordadel olen ma siin võistelnud alati Austraalia tiimiga.”

Teisipäeval on kavas siledam 126,1-kilomeetrine etapp Carpi linnast Reggio Emiliasse.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X