Räim ja Lauk lõpetasid ZLM-i velotuuri avaetapil peagrupis

Hollandis alanud 33. ZLM-i velotuuri (2.Pro) avaetapil (Kapelle-Kapelle; 100,9 km) teenis esikoha kodupubliku rõõmuks Olav Kooij (Jumbo-Visma; 2:08.27). Eestlased Mihkel Räim (Burgos-BH) ja Karl Patrick Lauk (Bingoal Pauwels Sauces WB) lõpetasid peagrupis.

Velotuuri avaetapp algas tavatult hilja, kell 19 õhtul ning hollandlastele omaselt oli võistlusring äärmiselt tehniline – kitsad teed, palju kurve, palju ohutussaari jne. Kooij järel said teise ja kolmanda koha itaallased Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix) ja Elia Viviani (Ineos Grenadiers). Eesti valitsev grupisõidu meister Räim sai 35. ja Lauk 50. koha.

„Tiim aitas mind üsna hästi. Võiks öelda, et isegi selle hooaja parim toetus nende poolt,“ kiitis Räim meeskonnakaaslasi, ent lisas seejärel, et finiš läks vaatamata sellele kehvasti. „Kaotasin oma lahtivedaja ära ca poolteist kilomeetrit enne lõppu. Sain peaaegu tagasi tema tuulde, aga seis oli grupis kaootiline ja ohtlik. Ma ei saanud päris sinna, kuhu soovinuksin ja sestap karjusin tiimikaaslasele raadiosse, et ta peab ise seekord finišit tegema.“

Neljapäeval sõidetakse velotuuril sile 183,2-kilomeetrine etapp. Mitmepäevasõit lõpeb pühapäeval.

Foto: Yago Urrutia

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X