Meier ja Uibokand jätkasid Portugalis võidukalt, Steinburgil tuli lühikeses sõidus tunnistada sakslanna paremust

Portugalis jätkuval maastikuratturite mitmepäevasõidul Brasil Race sõideti reedel lühike 13,5-kilomeetrine olümpiakrossi formaadis etapp. Greete Steinburg sai eliitnaiste seas teise ning Maaris Meier ja Janelle Uibokand paaride seas esimese koha.

Mitmepäevasõidu esimese etapivõidu pälvis sakslanna Naima Madlen ajaga 37 minutit ja 48 sekundit. Steinburg kaotas talle kahe minuti ja 17 sekundiga ning portugallanna kahe minuti ja 34 sekundiga. Meieri ja Uibokandi võiduajaks oli 42 minutit ja 51 sekundit.

„Tänane etapp oli hästi lühike ja kiire. Meenutas tegelikult rohkem isegi cyclocrossi kui XCO-d,“ ütles Steinburg. „Juba soojenduse ajal oli kuidagi unine olek ja ega ei ärganudki võistluse jooksul ülesse. Kuna üldkokkuvõttes on ajaline edu suur, siis üle ei pingutanud ja täna polnud ka kiiremaid jalgu etapivõiduks kuskilt võtta. Homme on õnneks pikem päev, mis kindlasti sobib mulle paremini.“

Nii Steinburg kui Meier ja Uibokand jätkavad mitmepäevasõitu liidritena. Laupäeval on kavas 48-kilomeetrine finaaletapp 835 tõusumeetriga.

 

 

 

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X