Prantsusmaal oli võidukas Ganna, Vahtra 84.

Prantsusmaal toimuv 7. Tour de la Provence (UCI 2.Pro) algas lühikese, 7,1-kilomeetrise temposõiduga, mille võitis valitsev maailmameister Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Norman Vahtra (Go Sport – Roubaix Lille Metropole) sai 84. koha.

Ganna võiduajaks oli kaheksa minutit ja neli sekundit, mis teeb keskmiseks kiiruseks 52,8 km/h. Ta edestas meeskonnakaaslast Ethan Hayterit 12 ja rootslast Tobias Ludvigssoni (Groupama – FDJ) 13 sekundiga.

„Tulla tagasi Provence’i velotuurile ja võita on äge. Teenisin siin kunagi (2019. aastal – toim.) oma esimese võidu WorldTouri tiimi koosseisus. Võitmine annab tervele hooajale hea stardi ja ootan põnevusega järgmiseid etappe,“ ütles Ganna. „Homme on ees ootamas väga raske etapp, kuna lubab tugevat tuult, aga me püüame hoida liidripositsiooni ja eks paistab, mis see tulemus siis lõpuks on.“

Vahtra kaotas võitjale 54 sekundiga ning sai 84. tulemuse. Eestlase keskmine kiirus oli 47,5 km/h. Reedel ootab rattureid valdavalt sile 151,8-kilomeetrine etapp. Mitmepäevasõit lõpeb pühapäeval.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X