Eestlased teenisid Cape Epicul kokkuvõttes kolmanda koha

Eestlased Rain Lond ja Argo Rohtmets teenisid Lõuna-Aafrika Vabariigis peetud kaheksapäevasel maailma mainekamal mitmepäevasõidul Absa Cape Epic kokkuvõttes kolmanda koha.

Viimasel 68-kilomeetrisel etapil jõudsid Rattabaasi tiimi esindanud Lond ja Rohtmets finišisse teisel kohal, kaotades Craig Uriale ja Andrew Duvenagele kolme minuti ja 51 sekundiga. Kolmanda koha said Roland Müller ja Andre Bachmann (+5.31). Kokkuvõttes said eestlased kolmanda koha, jäädes kaheksa etapiga võitjatest Uriast ja Duvenagest maha ühe tunni, 31 minuti ja 21 sekundiga. Teise koha pälvisid Müller ja Bachmann (+1:15.55).

„Tunnustus. Suur tunnustus esiteks juba ainuüksi sinna jõudmise ja startimise eest, sest ilma suure töö ja distsipliinita pole sinna võimalik jõuda ning teiseks tunnustus tõeliselt südika esituse eest!“ ütles Eesti Jalgratturite Liidu juhatuse liige Sulev Lipp, kes ka ise 2016. aastal võistluse lõpetas. „Kahju, et Peeter Pruusil läks nii nagu läks. Peeter kindlasti väärib paremat, aga Cape Epic ei halasta ka tugevatele. Küllap tuleb ta tagasi ja loodame, et järgnevatel aastatel näeme seal veel eestlasi kihutamas koos maailma MTB tippudega.“

Viimati osalesidki eestlased Cape Epicul 2016. aastal, kui Martin Loo ja Erki Kukk said eliitklassi meeste seas 24. koha. Lipp ja Tarmo Visnapuu lõpetasid sõidu individuaalvõistlejatena, kuna nende paarilised Janek Saareoks ja Hannes Kägu olid sunnitud võistluse katkestama. Toona katkestas võistluse ka Monika Silvia Valm.

Tänavu teenis viimasel etapil meeste seas esikoha Hans Becking ja Jose Dias (2:49.28), edestades finišiheitluses Jordan Sarroud ja Matthew Beersi (+0.04). Kolmandana ületasid finišijoone Martin Frey ja Simon Stiebjahn. Segavõitskondade seas olid parimad Laura Stark ja Sebastian Stark (3:32.40) ning naiste hulgas Sina Frei ja Laura Stigger (3:21.50).

Üldarvestuses teenis meeste klassis esikoha Sarrou ja Beers koguajaga 25 tundi, 17 minutit ja 28 sekundit. Teise koha pälvisid Frey ja Stiebjahn (+8.59) ning kolmandaks kerkisid Becking ja Dias (+14.34). Segavõistkondade seas said võidu kõikidel etappidel alistamatuteks jäänud Laura Stark ja Sebastian Stark (31:09.08) ning naiste klassis samuti kaheksa etapivõitu teeninud Frei ja Stigger (30:39.52).

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X