Janika Lõiv pälvis EM-il kõrge 6. koha

Eesti parim maastikurattur Janika Lõiv saavutas Belgias Novi Sadis toimunud Euroopa meistrivõistlustel olümpiakrossis kuuenda koha.

Euroopa meistriks krooniti tiitlit kaitsnud Pauline Ferrand-Prevot, kelle jaoks oli tegemist hooaja esimese võiduga. Prantslanna sõnul pakkus peale kehvasti kulgenud hooaega esikoht palju rõõmu. Hõbe- ja pronksmedali pälvisid hollandlannad Anne Terpstra (+1.19) ja Anne Tauber (+1.38).

Võitjale kahe minuti ja 14 sekundiga kaotanud Lõiv saavutas oma tiitlivõistluste parima, kõrge kuuenda koha. “Terve nädala teadsin, et tuleb jälle äärmuslike ilmaoludega sõit – olin vaimselt valmis ja olin ka terve külmkapi jääd täis teinud. Kuid see kuumus ikka murrab üpris järsult, endalegi arusaamatult. Stardis oli umbes 35 kraadi kuuma ja finišis 37,” rääkis Lõiv finiši järel.

“Sõit ei alanud plaanipäraselt. Esimesel tõusul oli segadust ja pisike ummik. Järgmisel hetkel panid suuremad naised minust mööda. Tundus, et ma nagu seisaks paigal. Esimese ringi teises pooles surusid veel paar naist treppidel ennast mööda. Seega olin vajunud kuidagi umbes 20. positsioonile,” jätkas Lõiv. Kuna rada oli üsna avatud, sain edasi teha enda sõitu. Nägin kukkumisi ja rehvipurunemisi, õnneks mul endal pidas tehnika kenasti vastu. Ainult positsioonivõitlusi oli palju.”
 
“Liikusin oma rütmi ja tempoga esimesetele aina lähemale. Kindlasti kulutasin sellega ka palju energiat. Täiesti ootamatult aga sai kuumus minust võitu ning kaks ringi enne lõppu tekkisid krambid. Pidin tempot alla laskma ja passisin Irina ning Linda taga,” ütles Lõiv. “Viimasele ringile minnes uskusin veel, et ehk lõpuspurdiga suudan neljanda koha ära võtta, aga Irina tegi ühel väiksel mäepõksul vea ning tal tuli kett maha. Pidime jooksma ja saime korra isegi Lindaga eest ära. Siis aga tulid uuesti krambid. Linda ja Irina läksid ees ära ja mina lihtsalt kannatasin ja ootasin lõppu.”
Janika Lõiv EM 2021
Pildigalerii siin ja tulemused siin

Loe veel:
15.08 Tiitlivõistluste parima tulemuse teinud Lõiv: täna polnud võimatu sõita poodiumikohtadele
15.08 Janika Lõiv jõudis EMil esikuuikusse
15.08 Lõiv EM-i kuuendast kohast: see oli mu hooaja parim sõit
15.08 Janika Lõiv sai maastikuratta EM-il kõrge kuuenda koha
18.08 Esikuuikusse murdnud Lõiv: see ei olnud kindlasti elu parim sõit 

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X