Eesti profimeeskonna rattur lõpetas velotuuri Prantsusmaal esikümnes

Prantsusmaal lõppenud velotuuril 26th Kreiz Breizh Elites (UCI 2.2) kerkis Eesti profiklubi Ampler Development Teami rattur Antti-Jussi Juntunen peale viimast etappi kokkuvõttes esikümnesse.

Viimase, neljanda etapi (Guingamp – Rostrenen; 172,6 km) võitis hollandlane Mick van Dijke (Jumbo-Visma Development Team) ajaga neli tundi, 23 minutit ja 28 sekundit. Teise ja kolmanda koha said belglane Laurenz Rex (Bingoal Pauwels Sauces WB; +0.04) ja prantslane Alex Mariault (Team U Nantes Atlantique; +0.04).

Juntunen pälvis 17. koha, kaotades liidrile kümne sekundiga. Equipe continentale Groupama-FDJ värve esindav Rait Ärm sai 58. koha (+2.45) ja teine Ampler Development Teami rattur Aivaras Mikutis 81. koha (+14.02). Joonas Kurits ja Ukko Iisakki Peltonen tulemust kirja ei saanud.

Kokkuvõttes pälvis üldvõidu Nick van der Lijke (Riwal Cycling Team), edestades Van Dijke’i kuue ja sakslast Michel Hessmanni (Jumbo-Visma Development Team) kümne sekundiga. Juntunen kerkis kümnendale (+0.41), Ärm 38. (+4.14) ja Aivaras 78. positsioonile (+33.33).

„Viimase etapiga oleks võimalik olnud kerkida viiendaks, aga ma ei suutnud lihtsalt viimasel tõusul kiiremini finišisse jõuda,“ ei jäänud Juntunen kümnenda kohaga rahule.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X