Eesti Jalgratturite Liidu – uudiskiri märts 2021

Veebruarikuu andis taas meie ratturitele võimaluse naasta võistluskarusselli ja mitte ainult, juba on nopitud kohti esikolmikus. Gert Kivistik avas eestlaste võiduarve, kui võitis Sainte-Luce nimelises linnas toimunud Martinique kalendri teise eraldistardi uudis ning kuu lõpus veel teisegi uudis. Prantsuse amatöörklubides sõitvad Karl Patrick Lauk uudis ja Siim Kiskonen uudis näitasid head taset Prantsusmaa võidusõitudel. Ja kahtlemata oli eelmise kuu säravaim tulemus Martin Laasi Hispaanias toimunud võidusõidul Clasica de Almeria saavutatud kolmas koht uudis. Kui hooaja algus juba nii edukalt on alanud, siis jääb edasi loota sama säravate tulemuste jätkumist.
Hea uudis kõigile rattafännidele on see, et Mihkel Räim sõlmis lepingu Poola jalgratta profiklubiga Mazowsze Serce Polski ja jätkab rattaspordiga. Tegemist on 2020. aasta Euroopa parima kontinentaaltiimiga uudis.
Seoses Martin Loo tippspordist loobumisele astus Liidu liikmesklubide hulgast välja Spordiklubi Breakaway.
Toimusid esimesed EJL-i võistluskalendri sõidud 48. Elva Talikrossi I ja II etapp, tutvu tulemustega siin ja pildigaleriiga siin

Telli endale hobiratturi litsents + T särk soodushinnaga!
Valmistu hooajaks ja soeta juba täna hobiratturi litsents ja T- särk “Puhkepäev” Eesti rattaspordi järelkasvu toetuseks soodushinnaga 25€. Pakkumine kehtib ->31.03.2021 tellimine siin.
UCI ja Eesti Jalgratturite Liidu litsentsi kohta loe lähemalt siit.

Selgunud on sportlaskomisjoni koosseis!
Eesti Jalgratturite Liidu valimiskomisjon kinnitas sportlaskomisjoni liikmed: Carol Kuuskman, Mathilde Manuela Nigul, Norman Vahtra, Siim Kiskonen ja esinaiseks valiti Janelle Uibokand.
Sportlaskomisjon kohtub regulaarselt oma seisukohtade kujundamiseks, EJL-le soovituste esitamiseks ning tegeleb sportlaskonnale suunatud projektide algatamise ja sportlaste huvide esindamisega.

Eesti profilepinguga maanteratturite saabuvad võistlused:

Kuupäev 2021 Võistlus Eesti maateratturid
Belgia 02.03 Le Samyn Rait Ärm (Équipe cycliste Groupama-FDJ), Markus Pajur (Team Arkea-Samsic), Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation)
Belgia 02.03 Le Samyn des Dames Mae Lang (Andy Schleck – CP NVST – Immo Losch)
Horvaatia 03.03 Trofej Umag Mihkel Räim (Mazowsze Serce Polski), Gleb Karpenko ja Artjom Mirzojev (Ampler Development team)
Prantsusmaa 07.-14.03 Paris-Nice Rein Taaramäe – Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux
Belgia 07.03 Grote prijs Jean – Pierre Monseré Oskar Nisu (EvoPro Racing), Rait Ärm (Équipe cycliste Groupama-FDJ), Markus Pajur (Team Arkea-Samsic)
Horvaatia 07.03 Trofej Poreč – Poreč Trophy Mihkel Räim (Mazowsze Serce Polski), (Ampler Development team)
Horvaatia 11.-14.03 Istarsko Proljeće – Istrian Spring Trophy Mihkel Räim (Mazowsze Serce Polski), (Ampler Development team)
Prantsusmaa 14.03 Paris – Troyes Oskar Nisu (EvoPro Racing), Markus Pajur (Team Arkea-Samsic)
Belgia 14.03 GP Oetingen Mae Lang (Andy Schleck – CP NVST – Immo Losch), Aidi Gerde Tuisk (Eneicat – RBH Global)
Belgia 19.03 Youngster Coast Challenge  Ampler Development Team
Belgia 21.03 Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut Mae Lang (Andy Schleck – CP NVST – Immo Losch)
Hispaania 22-28.03 Volta Ciclista a Catalunya Tanel Kangert (Team BikeExchange)
Sloveenia 28.03 GP Adria Mobil Mihkel Räim (Mazowsze Serce Polski)

EJL profiratturite võistlusgraafik võib muutuda tulenevalt koroonaviirusega seotud piirangutest. Hoiame teid infoga kursis meie facebooki ja kodulehe uudiste kaudu.

Delfi Tasku jalgrattateemaline podcast pakub iga nädal kõneainet. Veebruaris ilmunud loos räägib Erki Pütsep õõvastavast kogemusest dopinguga ja terviserikkest, mida tuli hoida saladuses. Teises loos rääbib 1990-96 Eesti maanteesõitjate paremikku kuulunud Lauri Resik, kõnekatest kokkupuudetest ässadega kui amatöörina oli ta võimeline võrdne võrdsega võidu sõitma hilisemate supertähtede Lance Armstrongi ja Laurent Jalabert´iga. Tehes omal ajal trenni 18- aastasena ettevalmistuse perioodil 27 500 km aastas.

TOETA SPORTI ja ole eeskujuks Eesti inimeste liikumisharrastuse edendamisel! Täpsema info ja koostöövõimaluste kohta kirjuta meile ejl@ejl.ee


Eesti Jalgratturite Liit (EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis. EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

 

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X