Uue BMX-halli rajarekordid tegid Joonas Vaikmäe ja Mirjam Raun

21. novembril avati Tartus Veeriku linnaosas uus BMX krossi sisehall. Seda tehti korraga sportlikult Tartu linna kümnenda BMX talvise karikasarja avaetapiga ning pidulikult kringlisöömise ja sponsorite tänamisega võistluste avapäeva lõpus.

Esimese meeste rajarekordi sai enda nimele 14-aastaste vanuserühmas võistlev klubi Velo poiss Joonas Vaikmäe, kes sai parimal katsel ajaks 13,50. Ta edestas veenva vahega kõiki endast vanemaidki BMX-rattureid. Näiteks 16-aastaste võitja Tõnis Mugra (TÜASK) aeg oli 13,74 ning täiskasvanute cruiser-klassi võitja Andrus Mõttuse (Velo) aeg 15,26.

Naiste rajarekordite ajaloo avas 16-aastaste vanuserühma võistleja Mirjam Raun, kes esindab Tartu Ülikooli Akadeemilist Spordiklubi, tema parim ajasõit oli 15,07. Paremuselt järgmine neiu oli 14-aastaste rühmast Elis Maarja Aardevälja (Vooremaa) ajaga 15,70.

Ülejäänud ajasõidud võitsid 12-aastastest Heron Helemets (Velo) ajaga 15,68, 10-aastastest Jakob Maaten (Velo) 15,90 ja 8-aastastest Ever Richard Rannamets (Airpark) 17,23.

Võib oletada, et rajarekordid ei pea kaua vastu. Üheksa eelmist BMX talvesarja toimusid Tähtvere sisehalli vineerirajal, mis oli samuti umbes 120 m pikk, ent tehniliselt kohmakam ja seetõttu läbimiseks natuke aeglasem. Kuid sealne meeste rajarekord oli Ardo Oksa 12,78 ning naistest sõitsid Mirjam Raun ja Anni Annama välja võrdse parima aja 14,78.

Teisel päeval mindi üksteisega vastamisi kohasõitudes. Alles nende tulemus läheb kirja etapi paremusjärjestuses. Lõppkohani jõudis 34 võistlejat.

Cruiser: 1. Andrus Mõttus (Velo) 2. Rivo Varep (Velo) 3. Kaarel Maaten (Velo)

16-aastased: 1. Gregor Hein (Velo) 2. Mirjam Raun (TÜASK)

14-aastased: 1. Joonas Vaikmäe (Velo) 2. Uko Rasmus Luht (Velo) 3. Elis Maarja Aardevälja (Vooremaa)

12-aastased: 1. Heron Helemets (Velo) 2. Joonas Kiho (Velo) 3. Markus Mõttus (Velo)

10-aastased: 1. Jakob Maaten (Velo) 2. Ottomar Saag (Viljandi) 3. Jesper Varep (Velo)

8-aastased: 1. Lukas Herman Staskevitš (Velo) 2. Kristen Kaur Aardevälja (Vooremaa) 3. Remo Paur (TÜASK)

Etapi lõpptulemused

Ajasõidud

Allikas: https://bmx2024.ee/uudised/eesti/bmx-halli-esimesed-rajarekordid-tegid-joonas-vaikmae-ja-mirjam-raun/

Foto: Võistluse tituleerituim osaleja, Euroopa meistrivõistluse pronks Jakob Maaten uue BMX-halli rajal. Postimees

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X