Räim debüüdist suurtuuril: unistus sai alguse, on vaja see lõpuni viia

Teisipäeval sai Baskimaal alguse hooaja viimane rattaspordi suurtuur, Vuelta a Espana. Oma debüüdi tegid ka Eesti ratturid Mihkel Räim (Israel Start-Up Nation) ja Martin Laas (Bora-Hansgrohe).

Räim ületas 173-kilomeetrisel avaetapil finišijoone etapivõidu pälvinud Primož Roglicist 20.14 hiljem ja oli etapi arvestuses 163., Laas oli 173 kohale jõudnud mehe seas 169. (+20.26).

“Üks lapsepõlve unistus, läbida Grand Tour, sai alguse ja vaja see lõpule viia,” kirjutas Räim pärast etappi sotsiaalmeedias.

“Velotuur hakkas üsna valusalt, väga tuuline ilm ja finiš tõusu otsas,” iseloomustas Räim teisipäevast katsumust. “Minu ülesanne oli üritada Dan Martin eelviimase tõusu jalamile normaalsel positsioonil aidata ja siis rahulikult finišisse [sõita]. Nii sai ka tehtud ja Dan oli etapil kolmas.”

“Enesetunne polnud kiita, aga ega tempoga ka täna ei hellitatud,” tõdes Räim. “Terve päev pandi korraliku hooga. Ilmselt andis eilne [esmaspäevane] osteopaadi visiit ka tunda, aga see oli tulevasteks etappideks vajalik. Jalad olid täna [teisipäeval] nagu vati sees.”

“Kui jala gaasipedaalilt maha sain, siis oli mõnus Laasuga vähe juttu puhuda ja nalja teha. Kolmapäev on samuti ronijatele sobilik päev ja minul on sama missioon,” lõpetas eestlane.

Allikas: sport.err.ee

Foto:Mihkel Räim Autor/allikas: facebook.com/mihkelraimofficial/

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X