Positiivse koroonaproovi andnud Yates jättis Giro pooleli

Giro d’Italia reedese seitsmenda etapi järel üldarvestuses 21. kohta hoidnud britt Simon Yates jättis velotuuri positiivse koroonaproovi tõttu pooleli, teatas Mitchelton-Scotti meeskond laupäeval.

“Yatesil tuvastati mõned tunnid pärast eilset etappi väga kerged koroonaviiruse sümptomid,” teatas ratturi meeskond. “Mitchelton-Scotti palus koheselt teha kiirtesti, mis andis positiivse tulemuse. Hilisem põhjalikum test osutus samuti positiivseks.”

Koheselt pärast Yatesi positiivset testi testiti ka kõiki teisi Mitchelton-Scotti meeskonnaliikmeid ja personali, kuid kõik proovid osutusid negatiivseks ning korraldajad lubasid Austraalia võistkonnal Girol jätkata.

Giro üldarvestuses hoiab Mitchelton-Scotti meeskonna ratturitest kõrgeimat kohta 17. positsioonil olev austraallane Lucas Hamilton, kes kaotab liidrile kahe minuti ja 47 sekundiga. Simon Yates jäi enne katkestamist liidrist maha kolme minuti ja 52 sekundiga.

Itaalia velotuuril jääb koos tänasega sõita veel 14 etappi. Giro lõppeb 25. oktoobril.

Foto:Simon Yates Autor/allikas: SCANPIX/AP

Allikas: sport.err.ee

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X