MADIS MIHKELS PRANTSUSMAAL EM-IL ÜHEKSAS

Täna toimus Prantsusmaa linnas Plouay viimane Euroopa meistrivõistluste võistluspäev, mil meistritiitlid jagati maanteeratta grupisõidus juunioritele. Eesti maanteeratturite koondise liige Madis Mihkels sai kirja täna tubli üheksanda koha.

109,2 km distantsi läbimiseks kulus Mihkelsil 2.38.28.

Meesjuunioride Euroopa meistriks krooniti taanlane Kasper Andersen, hõbeda sai endale kaela tšehh Pavel Bittner ning pronksi belglane Arnaud De Lie.

„Alguses oli väga närviline sõit, kukkumisoht oli päris suur, ise olin ka ohtlikul positsioonil, kus oleks võinud vabalt pikali panna. Mõnikord on mõistlik ohverdada oma jõudu ja olla ees. Lõpuks sain laskumistel energiat säästa ja ei tekkinud seda kummipaela efekti. Viimastel ringidel üritasin minekutega kaasa minna, vahepeal saime ka eest ära, aga lõpuks jooksis kõik ikka kokku. Meeskond tegi head tööd ja aitas mind head positsioonile, aga endal polnud enam jõudu finishiks, „ võttis Mihkels sõidu kokku.

Teised Eesti koondise ratturid lõpetasid vastavalt: Joonas Kurits 37 ja Johannes Tiirats 58. kohal. Andre Roos, Arti Ilves ja Gregor Kokk katkestasid võidusõidu.

Naisjuunioride grupisõidus võitis kulla itaallanna Eleonora Camilla Gasparrini, hõbeda sai belglanna Marith Vanhove ja pronksi samuti belglanna Katrijn De Clercq.

Fotol: Madis Mihkels. Erakogu

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X