Giro d’Italia avaetapp viiakse Ungarist Palermosse

Kevadest sügisesse tõstetud Itaalia suurtuur Giro d’Italia algab tõenäoliselt 3. oktoobril Palermost, kus sõidetakse lühike temposõit. Ungarist ära toodud esimesed etapid sõidetakse algusega Basilicatast ja Abruzzost.

Giro d’Italia tahetakse nii palju kui võimalik läbi viia originaalrajal. Seejuures planeeritakse alles jätta võtmetähtsusega mägede etapid, kus sõidetakse Passo dello Stelvio ja Colle Agnello otsa. Samuti soovitakse muutmata jätta 16,5-kilomeetrine temposõidust finaaletapp Milano tänavatel.

Korraldajad ei soovi viimastele nädalatele uusi etappe lisada põhjusel, et tähtsaimad etapid jääksid nädalavahetustele, mil televaatajate huvi on kõige suurem. Seepärast peetakse 8,6-kilomeetrine temposõidust avaetapp Sitsiilias Palermos, millele järgnevad algselt neljandaks ja viiendaks etapiks planeeritud rajad, mis asuvad samas piirkonnas. Ungaris ära jäänud etapid sõidetakse Lõuna-Itaalias esimesel nädalal.

Allikas: sport.err.ee

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X