Operatsiooni “Aadrilaskmine” valguses hakkab UCI proove üle testima

Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) andis kolmapäeval teada, et hakkab uuesti testima 2016. ja 2017. aastal antud dopinguproove operatsiooni “Aadrilaskmine” valguses. Teiste seas on kahtluse alla sattunud 2017. aastal Giro d’Italial Tom Dumoulini võidule aidanud rattur Georg Preidler.

2019. aasta veebruaris Austrias Seefeldis lahvatanud dopinguskandaal hõlmab lisaks suusatajatele ka jalgrattureid. Teiste seas on võistluskeelu saanud Stefan Denifl, Kristijan Durasek, Kristijan Koren, Borut Bozic ja Alessandro Petacchi.

Georg Preidler tunnistas vereülekannete tegemist 2018. aastal, kuid Innsbrucki prokurörid süüdistavad teda nüüd lisaks kasvuhormooni tarvitamises alates Giro d’Italiast 2017. aasta kevadel kuni dopingu tarvitamise ülestunnistamiseni.

Peidleri endine meeskond Team Sunweb, kelle ridades sõitis tol aastal suurtuuril võidutsenud Tom Dumoulin, ähvardas austerlase kohtusse kaevata, kui tuleb välja, et rattur Giro d’Italia ajal dopingut kasutas. Peidler oli nimelt üks Dumoulini abimeestest. Peidleri võistluskeeld on seni ajutine, kuni UCI teatab oma lõplikku otsuse.

“Austriast saadud informatsiooni ja dokumentide uurimise järel palub UCI jalgrattaspordi antidopingu sihtasutusel (CADF) viia läbi vajalikud kordusanalüüsid dopinguproovidel, mis on võetud 2016. ja 2017. aasta hooaegadel,” seisis UCI avalduses. “UCI tahab tänada kõiki, kes on aidanud informatsiooni kogumisel ja töötanud pingsalt ausa ja puhta spordi tagamise nimel. Rohkem antud teemat me kommenteerida ei taha.”

Allikas: sport.err.ee

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X