Kukkumine rikkus esikümnekohta püüdnud Räime sõidu

Saksamaal peetud Münsterland Girol pidi kukkumisse sattunud Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) leppima 53. kohaga.

Võidu võttis kolumbialane Alvaro Jose Hodeg (Deceuninck-QuickStep) sakslase Pascal Ackermanni (Bora-Hansgrohe) ja belglase Tim Merlier’ (Corendon-Circus) ees.

“Tegu oli HC sõiduga ja stardinimekiri väga esinduslik. Väga palju maailma tippsprintereid oli kohal ning teisigi staare. Sain võimaluse enda jaoks, eeldati suurt pundifinišit, aga läks veidi teistmoodi,” alustas Räim enda Facebooki-lehel sõidu kokkuvõtet.

“Alguses saime veidi vihma, aga õnneks ei midagi hullu. Kuskil 130 km hakkas täiega padukat sadama, 7 kraadi ja vihm. Kohe meenus Slovakkia tuuri ja MM-i kogemus. Kõik külmetasid, ma olin veel vihmajaki pool tundi tagasi autosse andnud,” kirjutas ta. “Niisiis, veidi oli tuult ka ja kuskil, täpselt ei tea kus, aga punt oli katki läinud. Mina jäin esimesse poolde, ca 60 meest koos kahe tiimikaaslasega. Kõikidel olid vabad käed ja jalad, et ise proovida. Lõpuringidele jõudsime, siis saime kohe aru, et päris ohtlik asi on kokku klõpsitud – palju kurve, munakivi, korralik vihm ja külmunud ratturid. Ei ole just kõige parem kombo.”

“Pidureid mul põhimõtteliselt polnud enam ja näpud olid ka päris jääs. Teadsin, et maksku mis maksab, aga sellel ringil peab ennast ette hoidma, sest igas kurvis jääb keegi pundist maha. Viimasel ringil olin heal possal ja eesmärk oli kümne hulka sõita, 250 m enne lippu tundus see reaalne, kuid siis oli ees kukkumine. Ma ei jõudnudki midagi teha,” jätkas Räim. “Üritasin veidi pidurdada, aga ratas lendas mulle ette, panin külje maha ja libisesin päris korraliku vahemaa, kuniks aed mind pidurdas. Natukese aja pärast lendas üks tüüp mulle veel sisse ka. Jackpot! Luud terved, mott ja külg maas. Lihtsalt pole minu aasta kahjuks. Sellega sai ka minu hooaeg Euroopas lõpu.”

Allikas: sport.err.ee

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X