Selgus suure jalgrattaalade MM-i toimumiskoht

Esmakordselt peetava ja kõikide Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) egiidi alla kuuluvate alade maailmameistrivõistlused toimuvad 2023. aastal Glasgow’s. “Suurt MM-i” hakatakse korraldama iga nelja aasta tagant ehk aasta enne suveolümpiat. Säärane formaat kinnitati juunis, kui pandi paika UCI pikaajaline strateegia.

Augustis kahe nädala jooksul peetava tiitlivõistluste programmi kuuluvad maanteesõit, trekisõit, mägirattakross ja BMX. Glasgow võõrustas 2014. aastal Rahvaste Ühenduse mänge ja mullu erinevate spordialade Euroopa meistrivõistlusi. Kõik rattaalad toimusid linnas. EM-i tarbeks ehitatud BMX-i keskust kasutatakse ka 2023. aasta MM-il. Glasgow’s on olemas ka rahvusvahelistele nõuetele vastav trekk, kus on toimunud MK-etapid.

Kuna MM-i korraldajaks on märgitud ka Šotimaa üldiselt, võidakse üks ala ka Glasgow’st välja viia. Mägirattakrossi toimumispaik võib olla Fort William, kus on peetud MK-etappe ja MM-i. Kokku peetakse MM kolmeteistkümnel erineval alal, mille hulka kuuluvad muuhulgas ka siserattasõit ja parasport. Amatööridele toimub näiteks Gran Fondo MM.

Allikas: marathon100.com

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X