2026. aasta maanteeratturite maailmameistrivõistlused toimuvad Montrealis

2026. aastal võõrustab maanteeratturite maailmameistrivõistluseid Montreal. Tiitlivõistlused viiakse läbi septembris, nädal peale UCI ühepäevasõite Quebecis ja Montrealis. Viimati sõideti Kanadas MM-tiitlite peale võidu 2003. aastal. Toona võidutsesid eliitklasside grupisõitudes hispaanlane Igor Askasibar ja rootslanna Susanne Ljungskog.

Montreal on tuntud rikkaliku kultuuri, ajaloo ja munakivitänavate poolest. Selles Kanada linnas on juba aastaid korraldatud maailmaklassi kuuluvat võistlust GP Cycliste de Montreal. Lisaks võõrustati 1974. aastal maailmameistrivõistluseid, kus vikerkaarevärvides särgid said selga Eddy Merckx ja Genevieve Gambillon. Tegemist oli esimese MM-iga, mis väljaspool Euroopat peeti.

Montrealis jagatakse välja kuus temposõidu medalikomplekti ja viis grupisõidu MM-tiitlit. Võistlema oodatakse üle tuhande sportlase.

Tänavu toimub MM 19.-24. septembrini Belgias.

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X