2025. aasta maanteeratturite MM võib toimuda Kesk-Aafrikas

Kesk-Aafrikas asuv Rwanda esitas taotluse 2025. aasta maanteesõidu maailmameistrivõistluste korraldamiseks. Kui 12 miljoni elanikuga riigile antakse õigus MM-i organiseerida, saab Rwandast esimene Aafrika riik, kes nii suurt rattavõistlust on korraldanud.

Rattasport on Rwandas au sees, sest kohalikku velotuuri on korraldatud alates 1988. aastast ja alates 2009. aastast kuulub võistlus UCI Aafrika Touri kalendrisse. Tänavu pälvis üldvõidu Astana rattur Merhawi Kudus, teise koha saanud Rein Taaramäe (Team Total Direct Energie) kaotas talle kümme sekundit.

Rwanda velotuuri ajal oli alati tee ääres väga palju rahvast. Euroopa ratturitele on võistlemine paras väljakutse, sest Rwanda asub merepinnast keskmiselt 1585 meetri kõrgusel.

Tänavune MM toimub Yorkshire’is, tuleval aastal võisteldakse Vaudi ja Valais’ kantonites Šveitsis ning 2021. aastal kogunetakse Belgias Flandria piirkonnas. 2022. aasta MM peetakse Wollongongis (Austraalia), 2023. aastal võisteldakse Glasgow’s ja 2024. aastal Zürichis (Šveits).

Allikas:sport.err.ee

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X