2021. aasta Zwifti Akadeemia programmi võitsid Maud Oudeman ja Alex Bogna

2021. aasta Zwifti Akadeemia programmi võitsid 18-aastane hollandlanna Maud Oudeman ja 19-aastane austraallane Alex Bogna, kes liituvad uuel hooajal profiklubi Canyon-Srami ja Alpecin-Fenixiga.

„Ma ei suuda seda uskuda. Kui ma kuulsin oma nime võitjana, valdasid mind paljud erinevad emotsioonid. Peamiselt olin enda saavutatu üle uhke. Uhke, et julgesin selle teekonna ette võtta. Uhke kõikide nende kogemuste eest, mille saan koju kaasa võtta. Kogu finaalnädal oli imeline, aga ka äärmiselt raske,“ avaldas Oudeman.

Zwifti Akadeemia ja Canyon-Sram lõid käed 2016. aastal, mille järel on võistkonnaga profilepingu sõlminud kuus naist. Lisaks Oudemanile on sellega hakkama saanud Neve Bradbury, Jessica Pratt, Ella Harris, Tanja Erath ja Leah Thorvilson.

Meeste seas lõi teist aastast järjest platsi puhtaks Austraalia rattur. „Kui ma sain teada, et võitsin profilepingu, olin sõnatu,“ avaldas Bogna. „Ma olen siiani šokis. See muudab täielikult minu elu.“

Kokku võttis Zwifti Akadeemiast osa üle 150 000 ratturi.

Fotod:  Brian Vernor/Canyon-Sram Racing

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X