2021. aasta Tour algab Eestile küllaltki lähedalt

Taani ja Prantsuse meedia kirjutab, et 2021. aasta Tour de France saab alguse Kopenhaagenist. See saab olema esimene kord, kui Tour Taanit väisab. Kopenhaageni start on ajalooline ka selles mõttes, et geograafiliselt ei ole rattamaailma tähtsaim võistlus nii põhjapoolses kohas alanud.

Kolm päeva vältav Grand Depart algab kinnitamata andmetel 13 km pikkuse temposõiduga siledal ja ülikiirel trassil. Teine etapp (190 km) viib ratturid Roskildest Nyborgi ja kolmas etapp (170 km) Vejlest Sonderborgi. Neljas päev on pukepäev ja selle raames reisitakse Prantsusmaale.

Taani on suur rattariik, olles võõrustanud näiteks 2011. aasta maailmameistrivõistlusi ja 2012. aasta Giro d’Italia starti. Tänavune Tour algab Brüsselist ja tuleval aastal kogunetakse Lõuna-Prantsusmaal Nice’is.

Allikas: marathon100.com

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X