2021. aasta Eesti parim naine maanteeratta grupisõidus on Aidi Gerde Tuisk

Täna (20.06.2021) toimus Valgas Baltic Road Championships ning ühtlasi toimusid Rand&Tuulberg Eesti meistrivõistlused grupisõidus. Selgitati parimad naisratturid maanteeratta grupisõidus (NE, NU, NJ, NSport, NSen 1-4). Võistlusmaa pikkus oli 82,5km (läbiti 28 km ring + 5 korda 10,9 km väike ring).

Baltic Road Championships 2021
Baltic Road Championships 2021 Baltimaade meistriks krooniti leedulanna Inga Cesuliene, hõbeda sai kaela Aidi Gerde Tuisk ja pronksi Mari-Liis Mõttus.

Eesti meistriks maanteeratta grupisõidus naiste eliitklassis tuli Aidi Gerde Tuisk (ajaga 2.22.31) (Eneicat – RBH Global), hõbedane teine oli Mari-Liis Mõttus (Haanja Rattaklubi) ja pronksiga läks koju Laura Lizette Sander (Pärnu Kalevi Spordikool).

Rand&Tuulberg Eesti meistrivõistlused grupisõidus 2021
Rand&Tuulberg Eesti meistrivõistlused grupisõidus 2021 Eesti meister maanteeratta grupisõidus naiste eliitklassis Aidi Gerde Tuisk (Eneicat – RBH Global), II. Mari-Liis Mõttus (Haanja Rattaklubi) III. Laura Lizette Sander (Pärnu Kalevi Spordikool).
Fotol 2021. aasta Baltikumi grupisõidu meistrid. Vasakult 🇪🇪 Aidi Gerde Tuisk (Eneicat – RBH Global) 🇱🇹 Inga Češulienė (Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano) 🇱🇻 Lina Svarinska (Läti) klubi (Servetto – Makhymo – Beltrami TSA)

„Tänane sõit tehti ära kruusateel. Teadsin, et pean olema kohe ees, olin alguses nii teisel kui kolmandal positsioonil. Kõik hakkasid ühiselt kohe tööle selle nimel, et punt ette jääks. Pundis oli viis eestlast, paar leedukat ja lätlast. Linnaringidele jõudes ja munakivitõusudel sõitsime aktiivselt. Viimasel ringil ründas leedukas väga tugevalt, aga kuna viimane lõpp oli tugevalt vastutuult, siis olime kindlad, et saame ta kätte. Lõpule lähenedes hakkasime eestlastena mõtlema ka meistritiitlile ja teadsin, et lõpp tuleb väga tehniline ning kurviline. Enesetunne oli sedavõrd hea, et sain kindlalt sprintida. Kui viimasesse kurvi tulin, olin juba päris kindel, et enesetunne on nii hea, et suudan lõpuni vastu pidada. Ilm oli küll palav, kuid olles Hispaanias tükk aega sõitnud, olen juba harjunud, seega ilm eriti ei mõjutanud,“ võttis Tuisk sõidu kokku.

Tulemused:
NU (U23) esikolmik: I Aidi Gerde Tuisk (Eneicat – RBH Global), II Kristel Sandra Soonik (Viljandi rattaklubi), III Merili Sirvel (Rakvere Rattaklubi Siplased)
Naisjuuniorid esikolmik: I Laura Lizette Sander (Pärnu Kalevi Spordikool), II Elina Tasane (Viljandi rattaklubi), III Elisabeth Ebras (Kalevi Jalgrattakool)
Naisseeniorid esikolmik: I Tiia Tulp, I Birgit Tito (Peloton), III Tatjana Dobilina (Spordipartner).

Naisseeniorid esikolmik: I Tiia Tulp, I Birgit Tito (Peloton), III Tatjana Dobilina (Spordipartner).

Sõidu lõpetas 40 naisratturit, vaata tulemusi siit

Fotogalerii leiad Eesti Jalgratturite Liidu facebookist:

  • Grupisõidud 2021 EMV siin  (ME, MU, NE, NU, NJ, NSport, NSen 1-4, MSeenior 3-5); grupisõidud MJ, N16 siin;(MSport, MSen1-2, M16/N16, MSen 6-8, MJ) siin
  • Saare lastesõit 19.06.2021 siin
  • Gustav Cafe Coffee Ride 18.06.2021 galerii siin
  • Eraldistart 17.06.2021 võistluse tulemused ja galerii rajalt mehed siin naised siin galerii lisa siin autasustamise galerii siin

Intervjuu Aidi Gerde Tuisuga siin
Baltic Road Championships 2021 – Women race, kommenteerivad Grete Treier ja Kristo Enn Vaga Youtube ülekanne

Postimees Sport Eesti meistriks krooniti Räim ja 19-aastane Tuisk link
Delfi Sport Eesti meistritiitli grupisõidus võitsid Mihkel Räim ja Aidi Gerde Tuisk link
ERR Sport Aidi Gerde Tuisk tuli teist aastat järjest grupisõidus Eesti meistriks link 
Pärnu Postimees GALERII ⟩ Laura Lizette Sander krooniti nelja päeva jooksul teist korda Eesti meistriks link

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X