2021. aasta Eesti meister eraldistardis on Rein Taaramäe

17.juunil 2021 selgitati Valga maakonnas Lüllemäel Eesti meistrid eraldistardis, kus mehed eliit ja mehed U23 võistlusklassis läbisid 33km.

Eesti meistriks meeste eliitklassis krooniti sel aastal Rein Taaramäe (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux) keskmise kiirusega 49,1  km/h. Hõbedasele teisele kohale tuli Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation) ja pronksi viis täna koju MU vanuseklassi kuuluv Artjom Mirzojev (Ampler Development Team).

I. Rein Taaramäe II. Norman Vahtra III. Arjom Mirzojev

„Minu juunikuu peamiseks eesmägiks oligi edukas esinemine eraldistardi Eesti meistrivõistlustel. Trenni olen viimasel ajal pigem vähe teinud, ca 2 h korraga, et Vueltaks võimalikult hästi välja puhata. Olengi viimasel ajal palju just temposõidurattaga treeninud ja spetsiaalseid harjutusi teinud. Teadsin täpselt, mis tasemel ma olen ja kuidas tänast sõitu sõita. Sõitsin vastavalt oma võimetele ja olin enesekindel. Panin päeva alguses enda jaoks nn musta hobuse listi Norman Vahtra ja nii ka kujunes. Norman oli täna väga tugev. Rada oli ka väga äge, loogeldes pidevalt üles-alla ja paremale-vasakule. Ilmselt oli see ka minu eelis, sest just tõusudel liikusin Normanist kiiremini. Järgmine start on juba sel pühapäeval Valgas toimuvatel Eesti meistrivõistlustel grupisõidus. Usun, et minu eelis on see, et mul pole tänu tänasele enam võistlusstressi ja saan vabalt võtta. Eesti poiste vastu on raske meie teedel saada, aga annan endast parima. Esimene Euroopas toimuv võidusõit on Tšehhi Velotuur ja siis juba Vuelta,“ võttis Taaramäe tänase sõidu ja plaanid kokku.

„Algul vajutasin pisut üle,  aga sõidu teisel poolel suutsin keskenduda ja olen tulemusega väga rahul. Ilm ka toetas mind, sest mulle reeglina sobib soojem ilm paremini kui külmem. Rada oli ka täna väga hea, käisin sellega juba eile tutvumas, mis andis mulle tänaseks teadmise, kus tuleb vajutada. Kaotus kullale ja hõbedale andis hea ülevaate, kui palju peab edaspidi veel tööd tegema,“ kommenteeris Mirzojev.

Mehed U23 vanuseklassi esikolmik oli järgnev: I. Artjom Mirzojev (Ampler Development Team), II. Joonas Kurits (Ampler Development Team), III. Rait Ärm (Groupama-FDJ).

I. Artjom Mirzojev II. Joonas Kurits III. Rait Ärm
Norman Vahtra
Rein Taaramäe
Artjom Mirzojev
I. Rein Taaramäe II. Norman Vahtra III. Arjom Mirzojev

Fotogaleriid fotograaf Keteri Saan
Eraldistart 17.06.2021 võistluse tulemused ja galerii rajalt mehed siin naised siin galerii lisa siin autasustamise galerii siin

MEEDIAKAJASTUS ERALDISTART 17.06.2021
ERR Sport
Taaramäe: ütlesin tiimile, et lähen võitma ja ei tahtnud oma sõnu süüa uudis ja videolugu
2021. aasta Eesti meistriks eraldistardis tuli Rein Taaramäe link
Postimees sport GALERII ⟩ Rein Taaramäe võitis järjekordse Eesti meistritiitli uudis ja galerii
Õhtuleht Sport
Vueltaks valmistuv Taaramäe krooniti temposõidus Eesti meistriks uudis
Mari-Liis Mõttus noppis eraldistardiga sõidus Eesti meistritiitli uudis
Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux Rein Taaramäe time trial champion of Estonia uudis
News.In Estonia CLM – Rein Taaramäe crowned for the 5th time ahead of Norman Vahtra uudis
TodayCycling Rein Taaramae Estonian time trial champion 2021 uudis

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X