2020. aasta Tour algab linnas, mida Taaramäe väga hästi tunneb

2020. aasta Tour de France’i start antakse Lõuna-Prantsusmaa linnas Nice’is ning võistlus toimub 27. juunist 19. juulini. See on teine kord, kui Alpes-Maritimesi halduskeskuse pealinn Grand Départi võõrustab, eelmine kord oli 1981. aastal. Monacos elav Rein Taaramäe tunneb Nice’i linna kui oma viit sõrme ning kui Direct Energie meeskonnas leiba teeniv eestlane peaks rattamaailma suurimal jõuproovil startima, annab see tegur talle suure eelise.

See tähendab, et viimase kümne aasta jooksul algab Tour Prantsusmaa pinnal neljandat korda ja viimase viie aasta jooksul kolmandat korda. Tänavu kogunevad ratturid Vendée piirkonnas ja tuleval aastal Brüsselis. 2020. aasta on 36. kord, kui Tour väisab Nice’i linna.

Mitu etappi Lõuna-Prantsusmaal peetakse, pole veel teada nagu ka seda, kas kavas on ka eraldistart. Piirkond pakub nii siledat maad kui ma mägesid, kuid suure tõenäosusega kasutatakse ära maalilist promenaadi.

Allikas: marathon100.com

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X