2019 EMV MAASTIKURATTA MARATONIS TOIMUB ALUTAGUSEL

Täna sõlmis Eesti Jalgratturite Liit koostöölepingu 2019. aasta Eesti Meistrivõitluste korraldamiseks maastikuratta maratonis. Järgmise aasta meistrivõistlused toimuvad 1. juunil 2019 Alutagusel ja võistluste peakorraldajaks on klubi MTBest.

Eesti maastikuratta koondise ja ala arengu eest vastutava Sulev Lipu hinnangul on meistrivõistluste tase maastikurattas iga aastaga järjest paremaks läinud. 2018. aasta meistrivõistluste korraldamise tase oli taaskord väga kvaliteetne  ja niivõrd pika, nagu seda on ligi 100 km ringil võistluse korraldamine tiheasustusega Põhja-Eestis, on erakordselt suur töö. „Samuti läksid meistritiitlid sel aastal kahtlemata õigetele inimestele. Nii Greete Steinburg  kui Peeter Pruus on pidanud võidu nimel palju tööd tegema ja olema kodust pikalt eemal. Eriti tore on tõsiasi, et värsked Eesti meistrid maastikuratta maratonis saavad meistrisärke näidata ka Eestist väljas.

„2019. aastal Alutagusel toimuvad meistrivõistlused, mis raja eripära poolest on Eestis täiesti unikaalsed, saavad MTBest-i eestvedamisel olema väärilised teiste Eesti meistrivõistluste maratonide reas Haanja ja Jõelähtme järel. EJL-i soov on sellest suursündmusest Eesti rattarahvale võimalikult varakult ette teada anda, et planeerida juba oma järgmise aasta rattakalendrit,“ ütles Lipp.

Järgmise aasta EMV peakorraldaja klubi MTBest esindaja Tiit Peki sõnul on Alutaguse rattamaraton seniste maratonidega sammhaaval edasi arenenud, osalejate ja EJL-i kohtunike tagasisidet kuulanud ja aina uusi eesmärke seadnud. „Piirkonna väga mitmetahuline ja paiguti Eestis unikaalsed maastikutüübid lausa kutsuvad avastama ja rattureid end proovile panema. Võimalus 5. Alutaguse rattamaratoni raames Eesti meistrivõistlusi korraldada on kogu meeskonnale suur au ja väljakutse. Meie eesmärk on nii Eesti rattaparemikule kui igale rattasõbrale pakkuda unikaalset ja meistrivõistlustele väärlist maastikurattaelamust,“ lausus Pekk.

Fotol: Sulev Lipp ja Tiit Pekk.

Fotod SIIN

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X