2019. AASTA EESTI MEISTRID MAASTIKURATTAMARATONIS ON PEETER PRUUS JA GREETE STEINBUR

1.juunil toimusid Ida-Virumaal Alutagusel Eesi Meistrivõistlused maastikurattamaratonis (XCM UCI CN) koostöös MTÜ Alutaguse maratoni ja Eesti Jalgratturite Liiduga. Eesti Meistrisärgid said endale selga Peeter Pruus ja Greete Steinburg.

73 kilomeetri pikkune võistlustrass läbis Alutaguse maastikukaitseala, rekultiveeritud Narva karjääri Viivikonna kaevandust ja mahajäetud turbavälju ning oli tervikuna Alutaguse valla territooriumil. Meistrivõistluste osalejad kiitsid rajameister Tiit Pekki põneva ja vaheldusrikka raja ettevalmistamise eest.

Meeste eliitklassis tuli eelmisel aastal võidetud meistritiitlit kaitsma Peeter Pruus (Torpado Südtirol International MTB pro team), kellel oli rajal küll tehnilisi probleeme, kuid sai need siiski lahendatud ja omandas meistrisärgi ajaga 02:48:00.5. Ühe favoriidina võistlust alustanud Gert Jõeäär oli rattarikke tõttu sunnitud võistluse katkestama. Teisele kohale tuli Peeter Tarvis (Raplamaa Rattaklubi KoMo) ja pronksi teenis Markus Pajur (Cycling Tartu).

Naiste eliitklassi meistrisärki tuli kaitsma Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke), kes oli praktiliselt algusest peale liidrikohal ning säilitas seda sõidu lõpuni, võttes kuldse medali ajaga 03:09:05.6. Aktiivsem võitlus käis rohkem teise ja kolmanda koha peale, mille võitis hinnalise hõbemedali saanud Mari-Liis Mõttus (Haanja Rattaklubi). Kolmanda kohaga pidi sel korral leppima Liisa Ehrberg (ProShop Team).

Fotol: Eesti Meister 2019 maastikurattamaratonis. Peeter Pruus. Erakogu.

Tulemustega saab tutvuda SIIN

Fotod SIIN

 

Liitu uudiskirjaga!

Kui soovid olla esimeste seas, kes saavad Eesti Jalgratturite Liidu uudiskirju oma meilile, siis liitu meie pressilistiga! Saadame kord kuus välja uudiskirja meie sportlaste tegemistest ning jooksvalt teavitusi eesolevate koolituste kohta.

Eesti Jalgratturite Liit (lühend EJL) koordineerib jalgrattaspordiga seonduvat tegevust Eestis.
EJL on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) ja Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) liige.

X